julmarknad

Jag håller på att skaffa en ny tradition här i Uppsala, nämligen att gå på julmarknad på slottet på första advent. I år gjorde jag det tillsammans med Trude, men det gick sådär.... När vi hade gått en runda och kollat på allt tänkte vi ta en fika, men efter att han väntat i kö i typ tio min fick vi veta att dom tydligen inte tog kort. Var tar man inte kort nu för tiden? Så fika blev det inte, utan i stället fick vi sätta oss i ett hörn och äta kolorna som vi hade köpt. 

Klockan gick och det började närma sig det jag har sett fram emot i ett år, fyrverkerierna vid botaniska! Det skulle börja klockan fem och redan vid halv fem märkte vi att slottet började tömmas på folk, men vi skrattade åt dom som gick ut så tidigt. Efter en kvart blev vi lite misstänksamma eftersom det nu var helt tomt i slottet, så vi gick ut för att få någorlunda bra platser. När vi kom ut möttes vi av massa folk som skulle in i slottet igen och av detta:

Strålkastarna som lyser efter fyrverkerierna....... Tydligen hade vi tagit fel på tiden........... Bra jobbat!

lördagskvällen

Att äta frukost framför Nyhetsmorgon är ju bästa grejen med sondagsmornar. 
Igår började jag kvällen hos Hanna med henne, Nicoline, Anna, Jennifer, Ebba och Sofie. Vi skulle till gh där det hade varit lärarsittning, men vi hamnade till slut på Göteborgs där det var 04-släpp. På vägen dit fick jag och Nicoline världens trötthetsdipp, men vi tänkte att vi skulle ge det en chans ändå och det var det tur att vi gjorde. Dom hade två dansgolv öppna och det ena var så himla bra!! Där spelades allt från Abba och YMCA till Beyonce, Robyn och Den svenska björnstammen. Precis som jag vill att dett dansgolv ska vara! Vi stannade där till typ tre innan vi tog taxi hem och åt pizza. Den godaste måltiden i mitt liv tror jag. 

tacofredag
Jag och Nicoline bor ju i samma korridor nu, men vi är sådär bra på att utnyttja det. Ikväll gjorde vi dock det med en tacos- och rödvinskväll och en himla massa prat som inte hinns med annars. 

Nu ska jag försöka kolla på idol utan att få reda på vem som åkte ut innan jag klickar igång det. Håll tummarna för mig.

Andrea

Andrea, 22-årig skåning som numera är uppsalabo. Bloggar om mitt liv som student i studentstädernas studentstad, Uppsala, och allt vad det kan innebära!
RSS 2.0